Социално-икономически анализ на община Троян


Категория на документа: География


•Лаборатории по качество и офиси

•Складове

"Софарма" АД

"Софарма" АД - Врабево съществува като производствено предприятие от 1994г. като след реконструкцията, завършила през август 2003г., влиза в рамките на Софарма АД. Фирмата е специализирана за производство на готови лекарства. При износа на лекарства фирмата сериозно залага на пазарите в Русия, Украйна, Казахстан, Полша и Беларус.

На територията на село Врабево, община Троян, се произвеждат течни, твърди и полутвърди лекарствени форми.

Произвеждат се лекарствени форми от основни фармакотерапевтични групи като гастроентерология, кардиология, пулмология, алергология, аналгетични и антипиретични лекарствени средства.

Разположен е в екологично чистия район на Троянския балкан с производствена площ от 6,000 кв.м.

Произвеждат се лекарствени форми от основни фармакотерапевтични групи като гастроентерология, кардиология, пулмология, алергология, аналгетични и антипиретични лекарствени средства.

"Витекс Троян" АД

Историята на "Витекс-Троян" АД гр. Троян започва от 1905 г. като тъкачна фабрика.

В наши дни "Витекс-Троян" АД е предприятие със съвременно оборудване, персонал от 200 служители и производствен капацитет над 600 хил. метра готови вълнени тъкани.

Основното производство на фирмата са вълнени и вълнен тип щрайхрани тъкани подходящи за дамско детско и мъжко горно и връхно облекло, щрайхгарни прежди и сурови тъкани.

В продуктовата ни гама влизат още одеала в приятни битови цветови комбинации и десени, както и одеала за хуманитарни цели, нетъкан текстил и регенерирани текстилни материали.

Експортът на фирмата е над 70%, като голяма част са специални тъкани: трудно-горими, хидрофобни и киселино устойчиви.

"Рико Стил" ЕООД

Рико Стил ООД е една от най-добрите фабрики в България за маси и столове от масив и фурнир. Компанията е 100% частна фамилна собственост. Работната площ на фабриката е над 7000 кв м и в нея работят около 140 работника. Фабриката е създадена 1992 г. Продуктите, които се предлагат включват

-столове и маси за ресторанти и хотели

-столове и маси за дома

-стифиращи и сгъваеми столове и маси за тържества и празници на открито

-столове и маси за учебни и болнични заведения

-кресла

Около 80% от продукцията е предназначена за износ. Основни им дългогодишни клиенти са от Великобритания, Ирландия, САЩ, Израел, Дубай, Германия, Гърция, Франция.

"ВИНПРОМ - ТРОЯН" АД

ВИНПРОМ - ТРОЯН" АД е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии. Годишно във фирмата се изкупуват и преработват над 4000 тона плодове и стареят по класическа технология над 600 тона сливова ракия. Троянската сливова е известна с отличния си вкус и неподправена специфичност и е вписана в европейския регистър на защитените географски указания.

Дружеството е с дълготрайни търговски взаимоотношения с чуждестранни партньори в Чехия, Германия, Швейцария, Австрия, Словакия, Хърватска и САЩ, за които ежегодно изнася своята продукция.

"Елматех" АДСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Социално-икономически анализ на община Троян 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.